Nieuws

Optreden bij De Hazelaar in Hasselt

Optreden bij de Hazelaar in Hasselt

Wat onwennig en met een klein ploegje togen wij 1 juli jl. richting Hasselt om een avondoptreden te verzorgen bij Woonzorgcentrum De Hazelaar. Het kleine orkest moest daarbij buiten het centrum blijven. Afgesproken was dat we op vier plekken zouden spelen zodat alle bewoners van de muziek konden genieten. Bij aankomst werden we gelijk ontvangen door een enthousiaste bewoonster. Omdat we wat vroeg waren begon Gerrit alvast wat verzoeknummers voor haar te spelen (en wij  improviseerden wat mee). Na een kwartiertje was het grote terras bij de hoofdingang mooi vol,  daarbij uiteraard rekening houdend met de anderhalvemeterregel.  De sfeer zat er gelijk goed in. Het was fijn dat Jan er bij was. Hij zorgde voor het verband tussen ons, want door de afstand en de wind konden wij elkaar geregeld niet horen spelen. Het ging dus best goed, klonk gezellig en op alle 4 de locaties waren we meer dan welkom. Het was heerlijk om weer eens met publiek te spelen en te ervaren hoeveel mensen je daar een plezier mee kan doen.

Een paar sfeerfoto's:

 

 

 

Jubileumuitvoering 2019 Con Brio 60 jaar

Veel belangstelling voor Jubileum 60 Jaar Con Brio

Zaterdagavond 23 november vierde Con Brio  haar 60-jarig jubileum in ’t Witte Peerd te Nieuwleusen. Voordat het jubileumconcert kon beginnen moesten eerst stoelen bijgezet worden in de zaal. Op een zo grote opkomst had de vereniging niet gerekend. De bezoekers werden verwelkomd met een kopje koffie en een feestelijke petit fours met de eerste ’chocolade’ muzieknoot van het concert erop.

De avond werd geopend door voorzitster Joke Dijk. Zij bracht in het kort het ontstaan van de vereniging onder de aandacht. Con Brio werd in 1959 opgericht door de heren Schoenmaker, Stegerman en Strijker. De heer Strijker was langere tijd verbonden aan het orkest als dirigent. Hennie Schuurman leidde het jeugdorkest. In de zestiger jaren was Con Brio een levendige vereniging met een A- en B- (jeugd)orkest.

De voorzitster gaf daarna voor deze avond ladyspeaker Dineke Boerkamp het woord. Zij kondigde elk nummer dat gespeeld zou worden aan met een korte inleiding.   

De avond begon met een optreden van de leerlingen. Martijn Brouwer liet horen wat hij al in een half jaar geleerd heeft.  Annabel Slotman speelde daarna een paar leuke nummers.

Het orkest, onder leiding van dirigent Gerrit Boerkamp, begon traditiegetrouw met haar inmiddels ook bijna 60-jarige herkenningsmelodie, de ‘Con Brio-tune’.

Het programma voor deze avond kreeg als titel mee MUZIEK DOOR DE JAREN HEEN. Het orkest speelde als eerste nummers uit de beginjaren van de vereniging, zoals de ’Sopranimars’ en een medley genaamd 'Boerenkapel’. Ook het allereerste nummer dat Con Brio op 2 maaart 1960 uitvoerde, ‘Avanti-mars' stond op het programma . Een nummer dat destijds alle accordeonorkesten in hun repertoire hadden, ‘Rauschende Birken’, werd ook gespeeld. De stukken werden begeleid met dia’s uit de jaren her.

De populairste nummers uit de afgelopen jaren kwamen hierna. Het orkest nam ons mee naar Parijs met ‘Sous le cièl de Paris’ en liet ons langzaam zinken met de Titanic met het nummer  ‘My heart will go on’. Ook kwamen we terecht in het vroegere Joegoslavië met ‘Banja Luca'.  Het eerste deel van de avond werd afgesloten met ‘Besamé mucho'.

Dan volgde een pauze waarin loten verkocht werden waarmee de vereniging gesteund wordt. Er waren veel prijzen te winnen. Als extra hoofdprijs was er een luxe vleesschotel en een uniek schilderij van Grietje ten Klooster.

Na de pauze namen in een ‘Terugblik’ Grietje ten Klooster en Anneke Oost het publiek mee met anekdotes over het orkest in vroegere en latere jaren. Begeleid door Gerrit Boerkamp op accordeon sloten  ze af met een lied dat door het hele publiek werd meegezongen.

Daarna was het weer de beurt aan het orkest en dat ging verder met het bekende nummer ‘Halleluja’ van Leonard Cohen en ‘The Rose’ van Bette Midler. Hierna volgden nieuw ingestudeerde stukken als ’Ik heb je Lief’ van Paul de Leeuw, ‘I just called to say I love you’ van Stevie Wonder en het overbekende ‘Marina’ van Rocco Granata met een overweldigende solopartij van Frieda Slotman. Na het ook zeer bekende ‘Don’t cry for me Argentina’ ging het orkest voor de finale over naar Midden-Amerika met ‘Mexico’ van de Zangeres Zonder Naam. Voor dit nummer en het laatste nummer zetten alle orkestleden en de dirigent een feestelijke sombrero op. Ingezet werd het bekende ‘Ay ay ay’, wat pas echt los ging toen het jeugdlid Annabel, verkleed als een echt Mexicaantje, het voortouw nam. Als het hele publiek nog niet meedeed met 'Mexico', deze keer zong de hele zaal mee. Een prachtig nummer om het concert mee te eindigen. Maar… net zoals vroeger eindigde het optreden zoals altijd met de 'Con Brio-tune'.

In haar slotwoord bedankte voorzitster Joke Dijk met een bos bloemen dirigent Gerrit Boerkamp en ladyspeaker Dineke Boerkamp. Ook bloemen en een groot applaus voor  drummer Jan Meijer die voor de laatste keer meespeelde. Verder werden de toneelmeesters Wim Wassink en Henk Hekman, algemeen adviseur en webmaster Gerrit ten Klooster en de medewerkers van ‘t Witte Peerd in de bloemen gezet.

Als verrassing kreeg ieder orkestlid voor de inzet in het afgelopen jaar een roos van Gerrit en Dineke Boerkamp, een bijzonder attent gebaar!

Als laatste officiële handeling werden de hoofdprijzen van de verloting, een vleesschotel en een schilderij, getrokken door het jongste lid van de vereniging, Martijn, waarna de andere prijzen van de verloting konden worden opgehaald bij de prijzentafels. Met dank aan alle ondernemers in Nieuwleusen die prijzen beschikbaar hebben gesteld.

Hierna was er voor de bezoekers nog de gelegenheid om een diaserie over Con Brio te bekijken, beginnend in 1959 en eindigend op deze avond. Veel bezoekers bleven danook nog om samen na te praten en fotoboeken en diaserie te bekijken.

Al met al was het een geslaagde en feestelijke afsluiting van 60 jaar accordeonvereniging Con Brio!

Wilt u nog wat foto's en enkele videos van deze avond bekijken en/of beluisteren? Klik dan HIER.

Daarnaast kunt een groot aantal foto's van Con Brio door de jaren heen bekijken! Klik dan HIER.

  

Een dagje uit - 2019

Con Brio een dagje uit - 2019

Net als voorgaande jaren werd er ook dit jaar weer een dagje uit georganiseerd. Deze keer waren het Joke en Gerda die deze taak op zich hadden genomen. Tot kort voor de tijd wisten de andere leden alleen maar dat 15 mei de dag was. Wat en hoe werd lang stil gehouden. Uiteindelijk werd er toch verteld dat iedereen op 15 mei rond de klok van 12.00 uur aanwezig moest zijn bij De Vreugdehoeve.

De Vreugdehoeve is een biologische melkschapenboerderij met zo’n 400 schapen, net buiten Zwolle in de Vreugderijkerwaard. Dit is in het gebied vlakbij de IJssel in Spoolde. De oorspronkelijke boerderij moest ‘letterlijk’ wijken voor de rivier die meer ruimte nodig heeft om veiligheid te bieden bij hoog water. Vanaf oktober 2012 werd gestart met een geheel nieuw bedrijf aan de Zalkerveerweg 20 bij Zwolle. De schapen die op het bedrijf worden gehouden zijn van het ras Fries melkschaap en behoren tot de zeldzame huisdierrassen. Deze schapen kwamen vroeger vooral veel langs de kust voor. Ze produceren de meeste melk onder de schapen. Het zijn ranke dieren met een dunne, onbehaarde staart.

Nadat iedereen op deze uiterst zonnige dag aanwezig was kregen we te horen dat het tijd was voor de lunch en dat na de lunch boer Herman ons uitgebreid zou informeren over het project 'Ruimte voor de rivier' en de gevolgen hiervan voor de oude boerderij. De welvoorziene lunch liet iedereen zich vervolgens goed smaken. Keuze uit 2 soorten soep, diverse broodsoorten, diverse soorten vleeswaren en kaas enz. enz. Lekker dus. Nadat na de lunch de rokers ook aan hun trekken waren gekomen vertelde boer Herman met de nodige komische noten over het genoemde project en wat dat voor de oude Vreugdehoeve betekend heeft. In het kort kwam het er op neer dat om het mogelijke overstromingsgevaar van de IJssel in te dammen de rivierdijken verlegd gingen worden. Hierdoor kwam de oude boerderij voor de dijk te liggen en moest deze dus daar afgebroken worden. Een nieuw bedrijf werd vervolgens opgebouwd, waarbij de keuze werd gemaakt voor een biologische melkschapenboerderij. Dit bood ook kansen om er andere activiteiten te gaan ontplooien, zoals een restaurant, een koffie- en theeschenkerij en een terras met een grote speelweide voor kinderen. Daarnaast werd in de loop der tijd ook een aantal zuivelproducten ontwikkeld die in de eigen boerderijwinkel worden verkocht. Schapenyoghurt, ijs en een aantal soorten schapenkaas behoren inmiddels tot het assortiment. Al met al een boeiend verhaal.

Na de presentatie kon iedereen een tijdje zijn eigen gang gaan. De een ging daarbij op he terras zitten, terwijl anderen een korte wandeling over de dijk gingen maken. Daarbij kon dan een blik geworpen worden op het nieuw onstane natuurproject De Vreugderijkerwaard. Nadat iedereen uiteindelijk een plek op het terras had gevonden volgde een consumptie met wat lekkers erbij.

Tegen half vijf werd het sein gegeven dat de schapen gemolken gingen worden. Iedereen dus op naar de melkstal. Daar zagen we dat de schapen met z'n vijftienen tegelijk worden gemolken. Elk schaap staat in z'n eigen melkhok om vervolgens aan het melksysteem te worden gekoppeld. De schapen gaan op een ingenieuze, maar simpele manier hun hok in. Het eerst schaap opent bij het binnengaan van zijn hok het deurtje van het tweede hok waarmee voorkomen wordt dat het tweede schaap te ver doorloopt. Het tweede schaap doet dat dan weer voor het derde schaap enz. enz. totdat alle hokjes vol zijn. Staan alle schapen in hun hok dan kan het melken beginnen.

Nadat iedereen dit voldoende bekeken had werd er vertrokken naar Nieuwleusen waarbij als afsluiting van het dagje uit bij Chinees Indisch restaurant De Chinese Muur een uitgebreid buffet voor ons klaar stond. De keuze was reuze en het zag er allemaal even lekker uit. Genieten dus voor iedereen.

Zo kwam er aan een mooie dag een heerlijk einde. Joke en Gerda, bedankt voor de organisatie!

Wie nog wil terugkijken op deze dag kan dat doen met wat foto's. Klik dan HIER.

Con Brio in Balkbrug

Con Brio treedt op in Balkbrug

Zondagmiddag 10 februari 2019 heeft Con Brio een optreden verzorgd in MFC Het Trefpunt in Balkbrug.
Ondanks alle publiciteit rond dit optreden viel de publieke belangstelling enigszins tegen. Het wel aanwezige publiek werd op een zeer gevarieerd programma getrakteerd, dat zo bleek uit de reacties na afloop, zeker in de smaak viel. Er werden klassieke nummers, oudere en nieuwe nummers en ook meezingers gespeeld. Alle nummers werden deze middag ingeleid door lady-speaker Pauline Poels. Bij "Muziek uit de schoolbanken", een medley van oude schoolliedjes,  bleek dat met name de oudere toeschouwers de liedjes nog uit het hoofd konden meezingen. De wat jongere toeschouwers konden gebruik maken van de uitgereikte teksten. De "Hazes-medley" werd door zowel oud als jong enthousiast meegezongen.
Direct na de pauze gaf het jongste Con Brio-lid Annabel nog een demonstratie van haar kunnen met het nummer "De Clown" van Ben Cramer.
Al met al overheerste na afloop bij de dirigent, de muzikanten en het publiek een tevreden gevoel.

Een paar foto's bekijken van het optreden? Klik dan HIER

Uitvoering 24-11-2018

Uitvoering 24-11-2018

Om exact 20.00 uur opende voor een zeer goed gevulde zaal voorzitster Joke Dijk de avond. Na het welkomstwoord, waarin ook nog stil werd gestaan bij het overlijden van Gait-Jan Schroten, nam lady speaker Dineke Boerkamp het woord over om het programma van deze avond te presenteren.

Als eerste kondigde zij het optreden aan van Annabel, het jongste lid van de vereniging. Solo bracht Annabel op een prima wijze 'In de speeltuin' en 'Spelende vingers' ten gehore.

Daarna was het de beurt aan het B-orkest oftewel de senior-leerlingen. Zij brachten het door Willeke Alberti bekend geworden lied 'Spiegelbeeld' en het nummer 'Unique' voor het voetlicht. Een uitstekend optreden en na afloop van deze nummers werd dan ook bekendgemaakt dat deze leerlingen inmiddels zo ver waren dat ze volgend jaar te horen zijn in het A-orkest!

Dan was het de beurt aan het A-orkest dat, uiteraard, begon met de Con Brio-tune. Voordat hierna echter begonnen werd met het officiele programma nam Joke nogmaals het woord en kondigde aan dat speciaal om Gait Jan te gedenken het bij Gait Jan favorite lied 'Stay with me' gespeeld ging worden. Vervolgens werd aangetoond in een mix van klassieke en moderne stukken dat onder leiding van dirigent Gerrit Boerkamp het afgelopen jaar weer prima gepresteerd is. Gespeeld werd achtereenvolgens 'Wien bleibt Wien' uit de gelijknamige operette van Johann Schrammel, 'Slavenkoor' uit de opera Nabucco van Verdi, 'Titanic' (de titelsong van de gelijknamige film), 'La Comparsa' (in een ver verleden (1963) bekendgemaakt door ZZ & De Maskers), 'Halleluja' van Leonard Cohen en 'Una paloma blanca' van de George Baker Selection.

Voordat de pauze werd aangekondigd betraden de dames van The Wrinkles het podium voor een eerste optreden. Met cabaret en liedjes à capella werden diverse situaties ten tonele gevoerd waarin iedere vrouw van middelbare leeftijd zich zou kunnen herkennen. Al met al een geslaagde eerste optreden. Na de pauze zou nog een tweede optreden volgen.

In de pauze was er gelegenheid om een drankje te nuttigen, maar vooral gelegenheid om lootjes ter ondersteuning van de clubkas voor de inmiddels bekende verloting te kopen.

Na de pauze volgende een tweede optreden van The Wrinkles. Ook dit optreden werd door de vele aanwezigen zeer gewaardeerd. Omdat ze bij een accordeonvereniging optraden werd dirigent Gerrit Boerkamp gevraagd om ze bij één van hun nummers muzikaal op de accordeon te ondersteunen. Uiteraard voldeed hij aan dit verzoek.

Evenals andere jaren was het na de pauze tijd om een drietal jubilarissen in het zonnetje te zetten. Dit jaar waren dat Heidi Grondman die 10 jaar lid was, Joke Dijk die 25 jaar lid was en Dirk Westerhof die maar liefst 55 jaar lid was van Con Brio. Heidi en Dirk werden toegesproken en voorzien van bloemen en een persoonlijk cadeau door voorzitster Joke. Joke werd op haar beurt in dichtvorm toegesproken en ook in de bloemen gezet door oud-voorzitster Frieda Slotman. Ook Joke werd een persoonlijk cadeau overhandigd.

Lady speaker Dineke nam vervolgens weer het woord en kondigde een verrassing aan. Annabel zou op accordeon de 'Cupsong' spelen met op de achtergrond drie vriendinnen die met bekers het ritme aangaven. Dit leek een beetje op het bekende 'balletje-balletje', maar dan zonder balletje. Een erg leuk optreden! Wilt u zien hoe dat ging? Klik dan HIER.

Inmiddels had het orkest weer plaatsgenomen op het toneel voor een tweede optreden. Ook nu weer een aantal lekker in het gehoor liggende melodieen. Begonnen werd met 'The rose' van Bette Midler, dan 'Pigalle' bekend geworden door Bill Ramsey (1961), 'Laat de zon in je hart' vooral bekend geworden door René Schuurman (2012), 'If tomorrow never comes' van Ronan Keating (2002), 'I have a dream' van ABBA (1997) en tot slot 'Adieu mein kleiner Gardeoffizier' van Robert Stolz en vooral bekend geworden in de uitvoering van Richard Tauber. Leuk is nog te melden dat bij 'Laat de zon in je hart' The Wrinkles onverwacht vocale ondersteuning gaven.
Het muzikale deel van de avond werd besloten met de overbekende Con Brio-tune, uitgevoerd door zowel het B- al het A-orkest.

Tot slot van de avond werden nog de hoofdprijzen van de verloting getrokken, een vleesschotel en een door Con Brio-lid Grietje ten Klooster gemaakt schilderij.
Het was weer een zeer geslaagde jaarlijkse uitvoering! Iedereen die de avond mogelijk heeft gemaakt, de drummer, dirigent, lady speaker, de toneelmeesters, The Wrinkles, 't Witte Peerd, het publiek en alle ondernemers in Nieuwleusen die de avond mede gesponsord, hebben hartelijk dank hiervoor.

De avond is inmiddels weer een herinnering, maar gelukkig hebben we de foto's nog! Wilt u die zien? Klik dan HIER.

Con Brio gaat nu op naar het volgende jaar, het jaar waarin de vereniging 60 jaar bestaat! Wat er dan staat te gebeuren is nog niet bekend, maar het zal in elk geval een bijzondere uitvoering worden. Noteer daarom alvast 30 november 2019 in uw agenda.