Nieuws

Con Brio een dagje uit-2022

Boeiend bezoek aan het Grammofoonmuseum te Nieuwleusen


Op 14 september werden wij ontvangen in het Grammofoonmuseum dat ooit werd opgericht door Jelle Bos. Hij heeft een enorme verzameling oude grammafoons aangelegd. Sinds 2002 is de prive-verzameling van Jelle ondergebracht in een stichting.

In de ontvangstzaal van het museum begonnen we met koffie en gebak en zagen al “Welkom Con Brio” vermeld staan.
In een uitstekende powerpointpresentatie van Jan van de Belt was accordeonmuziek verwerkt, heel attent. Hij vertelde van de ontdekking en ontwikkeling van de fonograaf tot dat van de grammofoon en demonstreerde diverse apparaten.
Goed voorbereid gingen wij een rondleiding volgen door het museum met een toelichting bij diverse apparaten door Klaas Kreule. Het was heel boeiend en er waren unieke stukken te zien. Het bezoek aan het museum was dan ook zeker de moeite waard.
Alles zal nog beter tot zijn recht komen als de verhuizing naar het Oale Gemeentehuus in Nieuwleusen plaats heeft gevonden. In april 2023 hoopt men daar de deuren te kunnen openen.

Na al die indrukken was het ook prima om lekker te gaan lunchen in het Witte Peerd, waar we gezellig gegeten en gekletst hebben.

Voor een aantal foto's van deze dag klik je HIER.